Телефон
0086-632-5985228
Е-пошта
china_b@fengerda.com
WhatsApp
0086-18663201128
  • FerroChrome

    Ферохром

    Ферохром (FeCr) е легура на хром и железо што содржи помеѓу 50% и 70% хром. Над 80% од светскиот ферохром се користи во производството на не'рѓосувачки челик. Според содржината на јаглерод, може да се подели на: јаглероден ферохром / HCFeCr (C: 4% -8%), среден јаглероден ферохром / MCFeCr (C: 1% -4%), ферохром со низок јаглерод / LCFeCr (C: 0,25 % -0,5%), микро јаглероден ферохром / MCFeCr: (C: 0,03-0,15%) Кина за зголемување на процентот на светско производство на ферохром.