Телефон
0086-632-5985228
Е-пошта
china_b@fengerda.com
WhatsApp
0086-18663201128
 • Carburizers(Carbon raisers)

  Карбуризатори (јаглеродни бури)

  Карбурализаторот, исто така познат како карбуризирачки агенс или карбурант, е додаток во правењето челик или леење за да се зголеми содржината на јаглерод. Карбурализаторите се користат за рафинирање на челик Карбуратори и леано железо Карбуризатори, како и други додатоци на карбуратори, како што се адитиви за подлоги за сопирачки, како материјал за триење

 • Silicon Manganese Alloy

  Легура на силициум манган

  Силициумска легура на манган (SiMn) е составена од силициум, манган, железо, малку јаглерод и некои други елементи. Тоа е трнлив материјал со сребрена метална површина. Ефекти од додавање на силикоманган во челик: И силициумот и манганот имаат важно влијание врз својствата на челикот

 • Barium-Silicon(BaSi)

  Бариум-силициум (BaSi)

  Инокулант со феросилициум бариум е еден вид легура базирана на FeSi која содржи одредена количина бариум и калциум, може неверојатно да го намали феноменот на студ, генерирајќи многу малку остатоци. Затоа, инокулаторот за феросилициум бариум е поефикасен од инокуланот што содржи само калциум, во

 • Nodulizer(ReMgSiFe)

  Нодулајзер (ReMgSiFe)

  Нодулајзер е зависност што може да промовира формирање на сфероиден графит од парчиња графит во производните процеси. Може да поттикне сфероидни графити и да го зголеми бројот на сфероидни графити, така што нивните механички својства се подобруваат. Како резултат на тоа, еластичност и цврстина

 • Strontium-Silicon(SrSi)

  Стронциум-силициум (SrSi)

  Средство за нуклеарирање на феросилициум стронциум е еден вид легура базирана на FeSi која содржи одредена количина на бариум и калциум, тој може неверојатно да го намали феноменот на студ, генерирајќи многу малку остатоци. Затоа, инокулаторот за феросилициум бариум е поефикасен од инокуланот што содржи само калциум

 • Calcium-Silicon(CaSi)

  Калциум-силициум (CaSi)

  Силициум деоксидизатор на калциум е составен од елементи на силициум, калциум и железо, е идеално соединение деоксидизатор, агенс за десулфуризација. Широко се користи во високо квалитетен челик, низок јаглероден челик, производство на не'рѓосувачки челик и легури на база на никел, легури на титаниум и други специјални производства на легури.

 • Magnesium-Silicon (MgSi)

  Магнезиум-силициум (MgSi)

  Феросилициум магнезиум Нодулајзер е топење на легури што составуваат ретка земја, магнезиум, силициум и калциум. Нодулизатор на феросилициум магнезиум е одличен нодулизатор со силно дејство на деоксидација и десулфуризација. Феросилициум, Це + Ла миш метал или реткоземен феросилициум и магнезиум се

 • FerroSilicon

  ФероСилицион

  Феросилициумот е еден вид феролегура што се состои од редукција на силициум диоксид или песок со кокс во присуство на железо. Типични извори на железо се старо железо или мелница. Феросилициуми со содржина на силициум до околу 15% се направени во високи печки наредени со кисели огнени тули.

 • FerroManganese

  ФероМанган

  Фероманган е еден вид феролегура која е составена од железо и манган. Се прави со загревање на мешавина од оксиди MnO2 и Fe2O3, со јаглерод, обично како јаглен и кокс, или во висока печка или во систем од типот на електрична лачна печка, наречена потопена лачна печка.

 • FerroChrome

  Ферохром

  Ферохром (FeCr) е легура на хром и железо што содржи помеѓу 50% и 70% хром. Над 80% од светскиот ферохром се користи во производството на не'рѓосувачки челик. Според содржината на јаглерод, може да се подели на: јаглероден ферохром / HCFeCr (C: 4% -8%), среден јаглероден ферохром / MCFeCr (C: 1% -4%), ферохром со низок јаглерод / LCFeCr (C: 0,25 % -0,5%), микро јаглероден ферохром / MCFeCr: (C: 0,03-0,15%) Кина за зголемување на процентот на светско производство на ферохром.

 • Ferro Molybdenum

  Феро молибден

  Феромолибден е феролегура составена од молибден и железо, генерално содржи молибден 50 ~ 60%, кој се користи како додаток на легури во производството на челик. Неговата главна употреба е во правењето челик како додаток на елемент од молибден. Додавањето на молибден во челикот може да го направи челикот да има униформа ситен кристал